Pět otázek pro vývojáře: David Broček – Castle Dornstein

Dnešních pět otázek pro vývojáře jsme položili Davidu Bročkovi, šéfovi studia Digital Mosaic Games. Toto studio již vydalo velmi povedenou klikací adventuru s názvem Metaphobia, kterou jsme vám zde představili. Nyní pracují na nové hře, která nese název Castle Dornstein. Bude stejně temná jako Metaphobia s ještě zajímavějším prostředím středověkého hradu. David nám odpověděl na pět otázek, kterými prozradí něco víc o své chystané adventuře.

Metaphobia byla úspěšná a velmi dobrá hra, která zaujala ve světě point-n-click adventur. Díky tomu se můžete vrhnout na další hru s názvem Castle Dornstein. Bude tato druhá hra také zdarma nebo uvažujete o placené verzi například na Steamu?

Castle Dornstein bude už normálně komerční hra a bude dostupná na Steamu (případně jiných platformách). Metaphobia byla trochu jiný projekt. Už od začátku to byla spíš fanouškovská hra která vzdávala hold klasikám z 90tých let, a náš záměr byl hru vydat zdarma. Byla to pro nás jen taková vedlejší zábava.

Zatím víme, že hra se bude odehrávat na hradu Dornstein v 19. století a opět půjde o temný příběh odehrávající se kolem starobylé knihy. Můžeš prozradit něco více z toho, co jako hráči ve hře zažijeme a jaká místa kromě hradu a přilehlé vesnice navštívíme?

Náš příběh je silně inspirovaný gotickými romány jako je Frankenstein a Dracula. Ne jenom zasazením na temná místa ale hlavně způsobem jakým je příběh vyprávěn. Naše hlavní postava se ocitne ve zvláštní situaci, kdy neví zda mu hrozí nebezpečí, nebo má jen bujnou fantazii. Hráč se objeví ve velkém hradu, který může prozkoumat skrz na skrz, a bude se muset vypořádat s místní temnou atmosférou a samotou. Kromě hradu může hráč navštívit už zmíněnou vesnici a její okolí.

Kdo je hlavní hrdina? Za koho budeme hrát?

Hlavní postava je Hemlock Ebernhardt. Je to knihovník pracující na Pražské Univerzitě Karlově a jeho hlavní předností je znalost Latiny. A to je vlastně i důvod proč byl pozván do Hradu Dornstein aby Lordu Dornsteinovi pomohl s překladem oné záhadné knihy.

Skvělé na hře Metaphobia bylo, že všechny postavy byly plně nadabované. Mimochodem skvělý výkon, na to že jste hru distribuovali zdarma. Bude mít plně dabované postavy i Castle Dornstein?

Díky, za tohle určitě nejvíc vděčíme našemu skladatelovi a zvukařovi Danu Kobylarzovi, který se o všechno postaral. A ano, Castle Dornstein bude taky plně nadabovaný.

A nakonec obligátní otázka. Kdy si myslíš, že hru vydáte? Zatím to vypadá, že před sebou máte velký kus práce.

Na tuto otázku bychom taky rádi znali odpověď 🙂 

První díl vývojářské deníku, ve kterém se můžete dozvědět něco více o týmu, který tuto hru tvoří.