1428: Shadows over Silesia bude mít český dabing a startuje crownfundingovou kampaň

Vzhledem k naší malé redakční pauze máme v současnosti malý informační skluz. I tak se ale pokusíme přinést informace o hře 1428: Shadows over Silesia, které jste zřejmě už četli. Jediný vývojář na hře usilovně pracuje a my vám nyní můžeme nabídnout nový trailer a aktuální informace z vývoje hry.

Po téměř roční pauze se znovu ozývá jediný vývojář hry 1428: Shadows over Silesia Petr Kubíček a přináší nové informace o svojí hře. Jedná se především o nový a trailer a spoustu novinek z vývoje. Tou největší je samozřejmě start crownfundingové kampaně na serveru Hithit.com, do které jsme za naši redakci hned přispěli.


O dabing se postará Fénix Pro Dabing


Shadows over Silesia nás vezme do středověké Evropy, ve které právě probíhá husitské tažení do Slezska. Hra nabídne průzkum, hádanky, souboje a zajímavé, až pohádkové, grafické zpracování s izometrickou kamerou. Ve hře se podíváme pěšky i koňmo do spousty reálných i fiktivních míst středověkého Slezska a budeme plenit vesnice, bránit hradby města nebo prozkoumávat podzemní kobky, opuštěné doly či zapovězené části klášterů.

1428: Shadows over Silesia bude kromě kompletního anglického dabingu také nadabována česky díky spolupráci se skupinou Fénix Pro Dabing. Tihle borci mají už na kontě desítky dabingů do her a můžeme tak očekávat opravdu kvalitní dabing.

Nový trailer ukazuje další záběry ze hry a prozrazuje, že příběh hry bude vyprávěn z pohledu dvou hratelných postav. Jedná se o mrzutého husitského hejtmana Hynka, který se s ničím nepáře a pro nadávku nejde daleko a johanitského rytíře Lothara, muže dobrého vzdělání a mravů. Rytíř se po boku svých spolubojovníku postaví do první linie Slezské obrany a hejtman Hynek bude vyprávět příběh z pohledu útočníků. Každá z postav bude mít kromě svého příběhu i vlastní schopnosti a vybavení, díky čemuž budou řešit hádanky a kosit nepřátele. Jejich osudy se nakonec propletou a možná budou muset uzavřít spojenectví, aby se postavili daleko horšímu nepříteli, který se na pozadí válek dere na povrch.


Hru můžete podpořit na Hithit.com


Podle slov vývojáře Petra Kubíčka se hra zvětšila přibližně o třetinu, oproti původně plánovanému rozsahu. Celý příběh bude rozdělen do třinácti kapitol, nad kterými podle vývojáře strávíme 20 – 30 hodin čistého herního času. Protože práce na hře pokročily a vše zatím bylo hrazeno z úspor vývojáře, je potřeba nyní hře pomoci. Na serveru Hithit.com můžete podpořit projekt v crownfundingové kampani a pomoci tak ke zdárnému dokončení. Za odměnu dostanete například trička, exkluzivní XZone verzi hry nebo předběžný přístup ke hře formou alfa a beta verze. Petr Kubíček na hře pracuje s externími pomocníky přibližně dva a půl roku.